torstai 5. toukokuuta 2022

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

Tämä oli sen verran tavallinen soppa että se maistui erinomaisesti myös herra 10-v:lle. Mutta myös sopivasti erilainen, niin että se oli myös meikäläisen mielestä kiinnostava. Toki nakkisoppa on aina hyvää, mutta oli kiva maistella taas vähän erilaista versiota. Erityisesti tykkäsin mantelirouheesta keiton seassa.




Ainekset:
280 g chorizonakkeja
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 dl valkoviiniä
1 kg kiinteitä perunoita
6 dl kanalientä
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl tuoretta rakuunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
25 g mantelirouhetta
3 rkl tuoretta persiljaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi makkarat. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuori ja kuutioi perunat. Silppua rakuuna. Paahda mantelirouhe kuivalla, kuumalla pannulla.

Paista makkaroita, kunnes niistä alkaa irrota rasvaa. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja jatka kuullottamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Lisää joukkoon viini ja kiehauta. Lisää perunat ja kanaliemi. Lisää paprikajauhe ja rakuuna. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Silppua persilja. Sekoita mantelit ja persilja keskenään. Ripottele manteli-persiljaseos keiton pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti