Yllättäen tämä ei taas näytä juuri miltään, mutta maistuu niin herkulliselta ettei tosikaan. Olen yleensäkin kaiken vaniljaisen ystävä, eikä tämä tee poikkeusta sääntöön. Sokeria olis voinut olla vieläkin hiukkasen vähemmän. Vähensin alkuperäisestä reseptistä jo ½ dl. Mutta jos joskus kaipaan helppoa ja nopeaa jädereseptiä, niin tätä voisi tehdä uudelleenkin ja kokeilla makeuttaa tämä 2 dl:lla tomusokeria.
Ainekset:
4 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
5 dl Flora Vispiä
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, sitruunankuoriraaste ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi.
Kääntele vaahdot keskenään sekaisin. Siirrä seos pakastuksen kestävään astiaan. Nosta astia peitettynä pakastimeen neljäksi tunniksi.
Tarjoile esim. hunajaisen omenapiirakan (tai marjojen ja hedelmien) kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti