Ihanan kirpakan pirtsakka piiras. Pohja oli just kivasti mureneva ja suolainen ja täytteessä marsipaanit ihan mahtavina sattumina kirpeän puolukkatäytteen seassa. Tämä vaatii ehdottomasti kaveriksi jotain makeaa, kuten vaniljasemifreddoa tai vaniljakastiketta.
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
2 tl maitoa
125 g kylmää voita
Täyte:
4 omenaa
100 g marsipaania
2 dl puolukoita
Voiteluun:
1 kananmunan keltuainen
Mittaa taikinan jauhot, sokeri, suola, kananmuna ja maito tehosekoittimen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Kuutioi päälle voi ja käytä konetta, kunnes seoksesta muodostuu taikina (n. 30 sekuntia). Kauli taikina melko ohueksi. Nosta levy piirasvuokaan ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Kauli yli jäänyt taikina uudelleen ja ota siitä pienellä muotilla kuvioita täytteen päälle.
Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle. Ripottele omenoiden päälle marsipaani pieninä paloina. Levitä puolukat marsipaanin päälle. Nosta pinnalle taikinakuvioita. Voitele kuviot ja piiraan reunat keltuaisella. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoile esim. vaniljasemifreddon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti