lauantai 28. toukokuuta 2022

Vaniljavanukas

Olen varmaan joskus ennenkin sanonut, että rakastan kaikkea vaniljaista. Tämäkin oli ihanaa, joskin mielestäni enemmän kastiketta kuin vanukasta. Kastikekäyttöön tämä oli tarkoitettukin, joten eipä haitannut. Vanukkaaseen lisäisin mielelläni liivatetta (tai laittaisin Siro-sokerin tilalle hyytelösokeria).




Ainekset:
5 dl Kiehu-maitoa
1 kanelitanko
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ tl suolaa
4 kananmunan keltuaista
2 rkl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljaa myllystä
1 ½ dl Siro-sokeria
Pinnalle:
2 tl sokeria
½ tl kanelia

Mittaa kattilaan maito. Lisää kanelitanko ja kiehauta. Lisää sitruunankuoriraaste ja suola. Siirrä kattila sivuun ja peitä kannella. Anna seistä 30 minuuttia.

Vispaa yhteen keltuaiset, vesi ja maissitärkkelys. Lisää vanilja ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

Poista kattilan kansi ja kiehauta maitoseos uudelleen. Poista kanelitanko. Kaada ensin pieni määrä maitoseosta keltuaiskulhoon ja sekoita hyvin. Kaada sitten keltuaisseos ohuena nauhana kuumaan maitoon, koko ajan vispaten. Kiehauta ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.

Anna jäähtyä kylmävesihauteessa. Siirrä jäähtynyt vanukas tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Sekoita yhteen pinnalle tulevat kaneli ja sokeri ja ripottele seos vanukkaan pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti