lauantai 14. toukokuuta 2022

Toblerone-fondant

Alkuperäinen paistoaika oli 12-14 minuuttia. No, minä pidin 12 minuuttia ja päältä näyttivät kuvan mukaiselta. Sitten yritin kumota yhden lautaselle ja sehän levähti totaalisesti vellinä pitkin lautasta. Hyvää se oli, ei siinä mitään, mutta koostumus ei ehkä ollut ihan optimaalinen (vaikka näiden pitikin vähän taikinaisiksi jäädä). Laitoin vielä reiluksi viideksi minuutiksi uuniin ja sitten olivat ihan sopivia. Pöytään laitoin fondantien kanssa mansikoita. Tobleronea en näissä erityisesti maistanut, mutta suklaata kumminkin.




Ainekset:
1 ½ rkl kaakaojauhetta
150 g voita
150 g Tobleronea
80 g vehnäjauhoja
5 kananmunaa
1 ½ dl sokeria

Voitele kuusi pientä uuninkestävää annosvuokaa. Siivilöi vuokien pohjalle kaakaojauhe.

Sulata Toblerone yhdessä lopun voin kanssa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kääntele joukkoon suklaaseos. Annostele taikina vuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti