keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Hunajainen omenapiirakka

En olisi huomannut, että tässä piirakassa ei ole sokeria, ellen olisi tiennyt. Pohja oli ihanan mehevä ja kanelilla maustetut omput tietysti herkullisia siinä päällä. Hunajavaahto oli herkullista ja jopa vaahtoa siinä vaiheessa kun sen vatkasin, mutta pari tuntia myöhemmin vaahto oli kerennyt muuttua kastikkeeksi.




Pohja:
3 kananmunaa
100 g voita
1 dl hunajaa
1 ½ dl vettä
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
Pinnalle:
500 g omenoita
kanelia
2 rkl hunajaa
Hunajavaahto:
2 dl kuohukermaa
1/3 dl hunajaa
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sulata voi kattilassa. Sekoita hunaja ja vesi voisulaan ja lisää seos hiukan jäähtyneenä kananmunavaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina leivinpaperoituun lasagnevuokaan.

Kuori ja viipaloi omenat. Lado omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Valuta kuuman piirakan päälle hunaja.

Vatkaa hunajavaahdon kerma vaahdoksi. Lisää hunaja ja vaniljasokeri. Tarjoile omenapiirakan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti