Risotto oli aivan erinomaista. Laitoin taas sitä ihanaa hunajaista vuohenjuustoa, jota olen aiemminkin käyttänyt. Hunajaisuutensa lisäksi se on melko mietoa. Viinirypäleet ovat ihan loistava yhdistelmä vuohenjuuston kera.
Ainekset:
1 punajuuri
1 l kasvislientä
3 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl punaviiniä
1 dl parmesaaniraastetta
Lisäksi:
125 g hunajaista vuohenjuustoa
220 g tummia viinirypäleitä
1 dl pistaasipähkinöitä
Kuori ja raasta punajuuri. Kuumenna kasvisliemi ja lisää siihen punajuuriraaste.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua rosmariini. Kuullota valkosipulia öljyssä minuutin ajan. Lisää riisi ja rosmariini. Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten punajuuri-kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää lopuksi parmesaaniraaste.
Halkaise viinirypäleet. Kuori ja rouhi pistaasit. Murenna vuohenjuusto. Ripottele rypäleet, pistaasit ja vuohenjuusto valmiin risoton pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti