En uskaltanut paistaa näitä ihan tummiksi saakka, ja se oli varmaan oikea päätös. Näistä tuli ihanan pehmeitä ja ilmavia. Ja vaikka en erityisemmin fetaa tai linssejä seassa maistanutkaan, niin ehkä nämä pitivät vähän paremmin nälkää loitolla kuin pelkät vehnäsämpylät. Ja olivat tosi hyvän makuisiakin.
Linssit:
1 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 dl vettä
suolaa
Taikinaan lisäksi:
8 ½ g kuivahiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
½ dl öljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl grahamjauhoja
11 ½ dl vehnäjauhoja
100 g fetaa
Keitä linssit pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä (n. 20 minuuttia). Anna jäähtyä.
Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola, öljy, linssit, auringonkukansiemenet ja grahamjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.
Leikkaa feta pieniksi kuutioiksi. Vaivaa kuutiot varovasti taikinaan. Pyörittele taikina sämpylöiksi leivinpaperoiduille uunipelleille. Leikkaa jokaisen sämpylän päälle kaksi ristikkäisviiltoa. Anna kohota n. 40 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti