tiistai 3. toukokuuta 2022

Intialainen leipä

Näistä tulikin ihan mainioita pikku leipiä. Ennen kuin paistoin näitä niin ajattelin, että näistä saisi tehtyä kivoja täytettyjä rieskarullia. Mutta leivistä tuli sen verran kovia, että rullaaminen ei varmaan onnistu. Sen sijaan laitoin päälle kinkkua ja juustoa ihan niin kuin mihin tahansa leivälle, ja oli hyvää. Herra 10-v:n mielestä maistui ihan pekonille. Ehkä se oli se voin ja kinkun yhdistelmä.




Ainekset:
4 dl grahamjauhoja
1 ½ dl vettä
¼ tl suolaa
50 g voita sulatettuna

Sekoita yhteen jauhot ja suola. Tee keskelle kuoppa. Lisää vesi pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa, kunnes taikina on sileää.

Jaa taikina 16 osaan ja kauli osat pyöreiksi levyiksi. Voitele levyt päältä voilla ja kääri rullalle. Paina rullat päistään kokoon pulliksi ja kauli pullat n. 15 cm kokoisiksi pyöreiksi leiviksi.

Paista leipiä kuivalla, kuumalla pannulla, n. minuutti / puoli. Jos voisulaa jää, voitele sillä leivät paistamisen jälkeen (ensin ekana paistetut, koska niihin on kuitenkin käytetty vähiten voisulaa kaulimisen aikana).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti