sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Kiinalainen nuudelivokki

Nämä wokit maistuvat kyllä hyvin samankaltaisilta ihan joka ikinen. Valkosipuli, inkivääri ja soija taitavat olla ne hallitsevat maut, riippumatta siitä mitä lihaa ja vihanneksia sekaan on sotkettu. Hyviähän nämä ovat ihan järestään.




Ainekset:
20 g kuivattuja suppilovahveroita
500 g porsaan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
½ rkl maissitärkkelystä
1 rkl ruokaöljyä
150 g lasinuudeleita
150 g kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
450 g porkkanoita
Kastike:
¾ dl kasvislientä
2 rkl soijakastiketta
½ rkl maissitärkkelystä
½ tl sambal oelekia
Lisäksi:
1 rkl sitruunamehua
ruohosipulia

Laita sienet suureen kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna liota n. 30 minuuttia. Valuta ja huuhtele sienet ja pilko ne pienemmiksi.

Liota nuudelit pehmeiksi kuumassa vedessä (n. 3 minuuttia). Valuta hyvin.

Suikaloi liha. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Silppua ruohosipuli.

Sekoita pienessä kulhossa kasvisliemi, soija, puolet maissitärkkelyksestä ja chilijauhe. Pätki nuudelit kulhoon. Mausta lihasuikaleet suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle loput maissitärkkelyksestä.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Ruskista lihasuikaleet öljyssä. Lisää valkosipuli, inkivääritahna, porkkanat ja kevätsipuli. Paista muutama minuutti.

Lisää maustekastike ja sekoita hyvin. Lisää sienet ja nuudelit ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla. Koristele ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti