torstai 12. toukokuuta 2022

Vaniljainen kukkakaalimuhennos

Tämä oli taas alun perin kasvissosekeitto, mutta jätin liemen määrän vähemmäksi ja muutin nimen muhennokseksi, jotta sain herra 10-v:n syömään hyvällä ruokahalulla. Sosekeittohan ei siis uppoa, mutta muusi pekonilla menee varsin mainiosti. Ja tämä olikin vielä parempaa kuin oletin. Vanilja ei ikävä kyllä maistunut yhtään, mutta ehkä se teki osansa kokonaisuuteen.




Ainekset:
1 l kasvislientä
2 kukkakaalia
1 purjon vaalea osa
ripaus muskottipähkinää
2 rkl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl vaniljaa myllystä
2 dl ruokakermaa
50 g voita
Koristeeksi:
150 g pekonia
20 g ruohosipulia
2 rkl saksanpähkinöitä

Levitä pekonisiivut leivinpaperoidulle uunipellille. Nosta pelti kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun uuni on valmis, ovat pekonisiivut sopivan rapeita. Siirrä siivut talouspaperille valumaan. Anna jäähtyä ja murskaa siivut. Silppua ruohosipuli. Rouhi pähkinät pienemmiksi.

Irrottele kukkakaalit kukinnoiksi ja kuutioi varret. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää liemeen kukkakaali, purjo ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla, kunnes kukkakaali on kypsynyt. Valuta hyvin. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon voi ja kerma ja sekoita, kunnes voi on sulanut.

Ripottele pinnalle pekoni, ruohosipuli ja saksanpähkinärouhe ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti