Pakkasin sopan (toivottavasti) tiiviiseen lasipurkkiin, sillä se lähtee mukaan päivän retkievääksi. Keitto oli tosi helppotekoinen, ainut pieni ongelma meinasi syntyä sinapinsiemenistä jotka halusivat tiristä ulos pannulta. Lopputulos on herkullinen. Tätä voisi tehdä toistekin.
Ainekset:
160 g punaisia linssejä
1 tl kurkumaa
1 punainen chili
1 tl juustokuminaa
½ tl kardemummaa
1 ½ tl suolaa
1 l vettä
1 rkl rypsiöljyä
2 tl sinapinsiemeniä
1 valkosipulinkynsi
Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Kuori valkosipulinkynsi.
Keitä linssit pehmeiksi kurkumalla, chilillä, juustokuminalla, kardemummalla ja suolalla maustetussa vedessä (n. 20 minuuttia). Soseuta perunasurvimella.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää sinapinsiemenet ja kuumenna, kunnes öljy tirisee. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja kuullota ruskeaksi. Lisää sinapinsiemenet ja valkosipuli keittoon. Sekoita hyvin ja keitä muutama minuutti. Siirrä kattila sivuun ja anna keiton vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti