Minusta kokonaisen broilerin syöminen on turhan hankalaa, joten revin jo etukäteen broilerin lihat ja rapean nahan irti luista. Sekoitin lihat kasvisten sekaan. Koiratkin saivat herkkuaterian, kun laitoin loput nahat ja epämääräiset pehmetä osat niiden kippoihin nappuloiden sekaan. Oli juuri sellaista kuin oletinkin, hyvää siis.
Ainekset:
1 broileri
Marinadi:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
1 rkl inkivääritahnaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl seesaminsiemeniä
Lisäksi:
300 g vihreitä papuja
1 vihreä paprika
340/285 g maissia
Kuori marinadin valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen soija, sokeri ja inkivääritahna. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet.
Töki broilerin nahkaan viiltoja terävällä veitsellä. Nosta broileri uuninkestävään vuokaan ja voitele se marinadilla. Paista 200-asteisessa uunissa 1 h 15 minuuttia.
Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Ryöppää pavut suolalla maustetussa vedessä. Lisää paprika ja maissi ja anna hautua 2 minuuttia. Valuta hyvin. Siirrä kasvikset broilerin alle uunivuokaan ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti