sunnuntai 14. elokuuta 2022

Nektariini-papusalaatti

Nektariinit ovat nyt ihan parhaimmillaan: mehukkaita ja makeita. Pavuista ja manteleista tykkään aina. Kastikekin oli hyvää. Mutta nämä ainekset yhdistämällä tapahtui jotain omituista. Kokonaisuus ei ollut niin hyvä kuin olisi voinut olettaa. Saas nähdä, paraneeko tämä huomiseen mennessä. Tällaisenaan ei tosiaan mikään erityinen makuelämys.




Ainekset:
400 g vihreitä papuja
4 nektariinia
Kastike:
2 taatelia
1 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl sormisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
40 g mantelilastuja

Poista kastikkeen taateleista kivet ja silppua taatelit. Sekoita silppuun vesi ja anna veden imeytyä taateleihin. Soseuta tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljy, punaviinietikka ja sormisuola. Soseuta tasaiseksi.

Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla. Ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa vedessä. Kuori ja lohko nektariinit.

Sekoita nektariinilohkot ja pavut tarjoiluastiassa. Valuta sekaan kastike ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti