Olihan tämä nyt taas aika herkkua. Vaikka totuuden nimissä täytyy sanoa, että en juurikaan tästä muita makuja maistanut kuin kermavaahdon. Jos siis ei kermavaahdosta tykkää, niin ei varmaan tykkää tästäkään.
Jäätelö:
2 ½ dl Flora Vispiä
250 g mascarponea
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl mantelilikööriä
½ dl vettä
2 tl espressopikakahvijauhetta
5 Savoiardi-keksiä
Pinnalle:
2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan mascarpone. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Yhdistä vaahdot ja mausta seos manteliliköörillä.
Sekoita pikakahvijauhe kuumaan veteen syvällä lautasella. Kasta keksit kahviin molemmin puolin. Pilko keksit. Lado kulhoon kerroksittain keksinpaloja ja mascarponevaahtoa.
Nosta kulho pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi. Siivilöi pinnalle kaakaojauhe ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti