lauantai 13. elokuuta 2022

Oreo-tryffelibrowniet

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty koristeluun valkoista suklaata ja tummaa suklaata ja käskettiin leikata levy annospaloiksi ennen suklaiden valuttamista palojen päälle. En uskonut. Olis pitänyt. Levyn ja kuorrutuksen leikkaaminen ei nimittäin ollut mikään helppo homma, vaan kuorrutus tahtoi sitkeästi takertua veitseen. Niinpä lopputulos oli jälleen kerran kaikkea muuta kuin kaunis. Mutta silti todella herkullinen.




Pohja:
290 g taloussuklaata
190 g voita
265 g sokeria
4 kananmunaa
¼ tl suolaa
200 g vehnäjauhoja
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
264 g Oreo-keksejä
Koristeluun:
50 g valkosuklaata

Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi jauhot ja suola ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (20*30 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.
 
Murskaa kuorrutuksen keksit monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Lisää tuorejuusto ja anna koneen käydä, kunnes kuorrutus on tasaista. Levitä kuorrutus pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Sulata koristelun valkosuklaa ja valuta se raidoiksi kuorrutuksen päälle. Leikkaa levy annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti