Karitsan sisäfilee on yksi parhaista lihoista mitä tiedän. Siitäkin huolimatta, että juuri se saa ehkä kaikkein eniten ajattelemaan sitä mistä liha oikeasti tulee: pientä pörröistä karitsaparkaa. Oli miten oli, fileistä tuli just hyviä ja salaatin + kastikkeen kanssa ne sopivat tosi hyvin. Kylkeen keitin vielä vähän perunoita ja porkkanoita.
Ainekset:
300 g karitsan sisäfilettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
½ tl mustapippuria
1 rkl voita
Inkiväärikastike:
1 rkl manteliöljyä
½ dl makeaa chilikastiketta
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl ruokokidesokeria
¼ tl chilirouhetta
¼ tl suolaa
Lisäksi:
1 cosmopolitan –salaatti
200 g salaattisekoitusta
50 g cashewpähkinöitä
1 verigreippi
Hiero lihoihin suola, timjami ja mustapippuri. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan tai jääkaapissa pidempään. Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja sekoita. Jätä odottamaan.
Revi rapea salaatti paloiksi. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Kuori verigreippi kalvottomaksi ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi.
Paista karitsanfileet voissa kauniin värisiksi. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia. Viipaloi lihat.
Pyyhi karitsanpaistopannu salaatilla, jotta saat kaikki maut talteen. Sekoita tarjoiluvadille salaatit ja verigreippiviipaleet. Sommittele lihaviipaleet ja pähkinät salaatin päälle. Valuta sekaan kastike ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti