lauantai 20. elokuuta 2022

Kantarellirulla

Pannaritaikina oli mielestäni tässä jotenkin ihan erityisen hyvä. Siitä tuli kuohkea, mutta kuitenkin pinnaltaan sopivan kova. Siis juuri sellainen kuin pannarin mielestäni pitää ollakin. Ja täyte oli ihanaa. Rakuunasta olen oppinut pitämään vasta ihan viime vuosina, ja tähän se sopi kyllä tosi hyvin.




Rahkapannari:
50 g voita
4 dl maitoa
200 g maitorahkaa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
300 g kantarelleja
1 purjo
1 hapahko omena
1 rkl öljyä
1 tl kuivattua rakuunaa
½ tl suolaa
150 g fetaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutus:
50 g maitorahkaa
65 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl ruohosipulia

Sulata pannaritaikinan voi ja sekoita siihen kaikki loput taikinan ainekset. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Puhdista ja pilko täytteen sienet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja raasta omena. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja purjoa, kunnes purjo on pehmennyt ja sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää omenaraaste. Mausta rakuunalla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Murenna feta ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää sieniseos.

Silppua ruohosipuli. Käännä pannari niin, että paistopinta tulee rullan päällyspuoleksi. Levitä päälle sienitäyte ja kääri pannari rullalle. Sekoita yhteen kuorrutuksen rahka ja tuorejuusto. Levitä seos pannarirullan päälle. Ripottele pinnalle ruohosipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti