tiistai 9. elokuuta 2022

Vadelmajuustokakku

Muistan kopsanneeni tämän reseptin joskus jostain siksi, että tuo pistaasikoristelu kuulosti hyvältä. Ja niin se olikin. Muutenhan tämä oli aika tavanomainen juustokakku, mutta sokeriliemessä liotetut pistaasit olivat todellakin ihania.




Pohja:
130 g digestivekeksejä
70 g voita sulatettuna
Täyte:
1 tl liivatejauhetta
1 rkl kylmää vettä
90 g mascarponea
170 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g sokeria
1 tl vaniljauutetta
40 ml sitruunamehua
85 g Flora Vispiä
Vadelmahyytelö:
1 tl liivatejauhetta
1 rkl kylmää vettä
125 g vadelmia
65 g sokeria
Karamellisoidut pistaasit:
½ dl vettä
40 g sokeria
50 g pistaasipähkinöitä
Koristeluun lisäksi:
muutama vadelma

Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jäähtymään.

Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa mascarpone, tuorejuusto, sokeri, vaniljauute ja sitruunamehu kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kerma liivateastiaan ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Anna jäähtyä hiukan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, koko ajan vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja nosta vuoka pakastimeen tunniksi (tai jääkaappiin 2 tunniksi).

Laita vadelmahyytelön liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa vadelmat ja sokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Lisää liivateseos ja sekoita tasaiseksi. Valuta hyytelö varovasti vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Kuumenna pistaaseja varten vesi pienessä kattilassa. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja seos on paksuuntunut siirappimaiseksi. Kuori pistaasit ja rouhi ne karkeasti. Sekoita pistaasirouhe sokeriliemeen. Levitä seos leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Lusikoi päälle pistaasit liemineen ja koristele tuoreilla vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti