maanantai 1. elokuuta 2022

Hasselbackan perunat sipulimausteseoksella

Viime aikoina olen tehnyt hasselbackan perunoita pikaversiona. Olen ensin keittänyt perunat puolikypsiksi, sitten viipaloinut ja suihkuttanut ne oliiviöljyllä ja kypsentänyt loppuun air fryerissä. Tällä kertaa potut tuli tehtyä kokonaan isossa uunissa ja sipuleilla maustettuna. Näistä tuli herkullisia.




Ainekset:
4 uuniperunaa
1 ½ rkl voita sulatettuna
suolaa
mustapippuria
Sipulimausteseos:
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa niihin kapeita viiltoja poikkisuunnassa niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni toisiinsa. Kuori ja silppua sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Purista valkosipulinkynsi sipulisilpun joukkoon.

Nosta perunat uuninkestävään vuokaan. Voitele yläpinnat voilla. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja ripottele perunoiden päälle sipuli-valkosipuliseos. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti