torstai 18. elokuuta 2022

Tomaattikeittoa ja juustokrutonkeja

Yhtään tuhdimpaa sapuskaa ei olis tarvinnut tähän kammottavan kuumaan päivään. Uskomatonta ja todella pelottavaa, että tässä vaiheessa elokuuta pilvisenä päivänä lämpömittari näyttää 29,1 astetta. Säästä huolimatta keitto oli aivan ihanaa. Ja krutongit vieläkin parempia. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty vaaleaa leipää, mutta minä ajattelin että tähän sopisi paremmin saaristolaisleipä. Enkä ollut väärässä ollenkaan.




Tomaattikeitto:
1 sipuli
1 porkkana
2 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
800 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
4 dl lihalientä
1 tl kuivattua timjamia
4 rkl tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria
1 dl kuohukermaa
Juustokrutongit:
1 dl juustoraastetta (Kuusamon Eränkävijä)
1 kananmunan keltuainen
1 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
2 viipaletta ohutta saariston varrasta (Leivon Leipomo)
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua keiton sipuli ja porkkana. Silppua persilja.

Kuullota sipuli ja porkkana pehmeiksi voissa kattilassa. Ripottele sekaan jauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, timjami ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita krutonkien juustoraasteeseen keltuainen, tuorejuusto, persilja, suola ja pippuri. Paahda leipäviipaleita minuutin ajan 200-asteisessa air fryerissä. Levitä juustomassa leiville ja jatka paahtamista 5-7 minuuttia. Leikkaa leivät suurehkoiksi krutongeiksi.

Sekoita keittoon kerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Ripottele pinnalle persilja. Tarjoile juustokrutonkien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti