Tämä oli ihan mummolaruokaa: perusmakuja perusaineksista. Ja niin hyvää ja pehmeää.
Ainekset:
400 g naudan sisäpaistia
6 dl vettä
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
2 sipulia
700 g perunoita
5 porkkanaa
1 rkl voita
½ tl valkopippuria
Pane liha isoon pataan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Poista vaahto. Lisää suola ja laakerinlehti. Anna hautua kannen alla noin 2 tuntia.
Kuori ja viipaloi sipuli, porkkanat ja perunat. Lisää kasvikset pataan ja jatka hauduttamista vielä noin 30 minuuttia.
Nosta liha padasta ja leikkaa se viipaleiksi. Pidä viipaleet lämpimänä. Valuta kasvikset ja poista laakerinlehti. Säästä keitinliemi. Soseuta kasvikset perunasurvimella. Mausta sose voilla ja pippurilla. Lisää soseeseen keitinlientä, kunnes sose on sopivan paksua. Nosta lihaviipaleet soseen joukkoon. Tarjoile loput liemestä kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti