lauantai 6. elokuuta 2022

Kengännauhaperunat

Pienillä perunoilla näistä ei kovin kengännauhamaisia tule. Mutta vois kokeilla joskus suikaloida oikein tosi suuria perunoita, niin saisi aikaiseksi vähän pidempiä nauhoja. Erinomaisen hyvän makuisia näistä kyllä tuli. Perunoiden kanssa paistoin just eilen joesta itse nostettuja ahvenia. Kyllä oli herkkua.




Ainekset:
400 g kiinteitä perunoita
½ tl kuivattua rosmariinia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 ruukku persiljaa
20 g parmesaaniraastetta

Suikaloi perunat. Silppua persilja.

Levitä perunasuikaleet laakeaan, leivinpaperoituun uunivuokaan. Sekoita joukkoon rosmariini ja oliiviöljy. Mausta suolalla. Paista 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja sekoita hyvin. Jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia, kunnes osa perunoista on rapeita ja osa vielä pehmeitä. Sekoita ennen tarjoilua joukkoon persilja ja parmesaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti