tiistai 18. lokakuuta 2022

Juuressose-jauhelihalaatikko

Laatikkoruoat ovat useimmiten melkoisen karun näköisiä, mutta ihanan makuisia. Tämäkään ei tee poikkeusta sääntöön. Useamman juureksen käyttö toi mukavaa makua laatikkoon. Niin kuin pinaatinkin.




Juuressose:
300 g perunoita
300 g porkkanoita
300 g juuriselleriä
50 g voita
2 kananmunan keltuaista
1 ½ dl juuresten keitinvettä
Lisäksi:
1 sipuli
1 rkl voita
400 g jauhelihaa
suolaa
2 tl Provençen yrttimausteseosta
300 g pakastepinaattia

Kuori ja kuutioi juurekset. Keitä kuutiot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Säästä 2 dl keitinvettä. Lisää juuresten sekaan voi ja keltuaiset. Soseuta perunasurvimella, mutta älä ihan sileäksi. Lisää keitinvesi soseuttamisen aikana.

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Lisää pannulle jauheliha ja jatka paistamista, kunnes jauheliha on ruskistunut. Mausta suolalla ja yrttimausteseoksella ja lisää pinaatti. Paista, kunnes pinaatti on sulanut ja lämmennyt.

Kääntele jauhelihaseos ja juuressose yhteen. Kaada seos uuninkestävään vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti