sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Kassleria barbecue-kastikkeessa

A.k.a. nyhtöpossua. Eipä tästä paljon muuta sanottavaa ole kuin että olipa sikahyvää. Possun kanssa laitoin pöytään lohkoperunoita.




Ainekset:
1,5 kg porsaan kassleria
Barbecuekastike:
200 g ketsuppia
1 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaiinietikkaa
2 tl worcestershirenkastiketta
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl sinappijauhetta
¾ tl chilirouhetta
¼ tl kuivattua oreganoa
¼ tl kuivattua rosmariinia
ripaus cayennenpippuria

Kuori ja silppua barbecuekastikkeen salottisipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita muut kastikkeen ainekset kattilassa ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa liha kuutioiksi ja pane kuutiot kannelliseen, uuninkestävään astiaan yhdessä kastikkeen kanssa. Anna marinoitua vuorokauden ajan jääkaapissa. Kääntele välillä.

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Laita vuoka uuniin ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, käännä lämpötila 150 asteeseen. Paista n. 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita välillä pohjia myöten. Kun liha on kypsää, revi se säikeiksi kahdella haarukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti