lauantai 15. lokakuuta 2022

Rosmariini-oliivifocaccia

Taikina jäi tosi löysäksi näillä ainesmäärillä. Ajattelin ensin laittaa lisää jauhoja, mutta jätin sitten kumminkin laittamatta ihan siksi että halusin kokeilla minkälaista leipää löysällä taikinalla saa aikaiseksi. Kokeiluni lopputulosta maistettuani en voi olla muuta kuin todella tyytyväinen. Leipä oli päältä rapea, sisältä pehmeä ja erinomaisen makuinen oliiveineen päivineen.




Taikina:
100 g kivettömiä mustia oliiveja
8 dl vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
1 ½ tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl omenaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
4 ½ dl vettä
Lisäksi:
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa

Silppua oliivit. Sekoita yleiskoneessa jauhot, hiiva, sokeri, suola, rosmariini, viinietikka ja oliiviöljy. Lisää hiukan kättä lämpimämpi vesi ja alusta tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi oliivit ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Kumoa taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja valuta päälle öljy. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna kohota uunin lämpenemisen ajan. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja paista n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti