torstai 20. lokakuuta 2022

Suklaamousse 3

Minä jaoin moussen pikkuannoksiksi muffinssivuokiin ja laitoin yhtä lukuunottamatta kaikki pakastimeen. Sieltä niitä on sitten kiva ottaa yksitellen sulamaan. Silikonisista muffinssivuoista lähtevät helposti irtikin. Tämä oli taas hiukkasen aiemmista versioista eroavaa, ja ihan mahtavan makuista. Limetistä tuli tosi kiva makuvivahde ja ranskankerma taas teki kokonaisuudesta mukavan happaman.




Ainekset:
1 tl limetinkuoriraastetta
200 g taloussuklaata
1 dl maitoa
¾ dl sokeria
2 rkl limettimehua
600 g ranskankermaa

Mittaa maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lisää limetinkuoriraaste. Kuumenna kiehumispisteeseen. Pilko sekaan suklaa ja anna seistä pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi ja mausta limettimehulla.

Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi. Sekoita ensin pieni määrä ranskankermavaahtoa suklaan joukkoon. Kääntele sekaan loput ranskankermasta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti