perjantai 21. lokakuuta 2022

Punaviini-patapaisti

Liha oli aivan ihanan mureaa, mutta ihmettelin ensin miksei koko soosi maistu oikein millekään. Sitten tajusin, että olin unohtanut suolan ja mustapippurin. Pieni ripsaus suolaa lautaselle korjasikin asian ja paistista tuli oikein makoisaa. Minä söin tätä spagettikurpitsan ja keitetyn basmatiriisin kera, mutta ihan yhtä hyvin lisukkeeksi kävisi vaikka keitetyt perunat.




Ainekset:
400 g naudan paahtopaistia
2 tl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
2 ½ dl punaviiniä
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua salviaa
2 isoa porkkanaa
22 g kuivattuja suppilovahveroita
¼ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Laita sienet kulhoon ja kaada päälle reilusti kiehuvaa vettä. Anna seistä vähintään 15 minuuttia.

Kuutioi liha tarvittaessa. Ruskista kuutiot voissa padassa. Ripottele päälle jauhot ja jatka ruskistamista n. 2 minuuttia.

Lisää lihaliemi ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Lisää viini, laakerinlehti, timjami ja salvia. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Lisää porkkanat ja sienet pataan ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua vielä n. 30 minuuttia. Poista padasta laakerinlehti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti