lauantai 8. lokakuuta 2022

Kantarellikasari

Kantarelleja ei tänä vuonna löytynyt juurikaan (niin kuin ei mitään muitakaan sieniä). Jonkun verran kuitenkin onnistuin niitä jo heti alkukaudesta saamaan koppaani, ja tämä oli näille harvinaisille aarteille oiva sijoituspaikka. Yksinkertaista, mutta erinomaisen hyvää.




Ainekset:
200 g kinkkulastuja
200 g pakastekantarelleja
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
20 g voita
3 dl kasvislientä
500 g perunoita
2 tl maissitärkkelystä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
½ tl kuivattua timjamia
1 ruukku persiljaa

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Puhdista ja pilko kantarellit. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja.

Sulata voi paistokasarissa. Lisää kinkku, kantarellit, salottisipuli ja valkosipuli. Ruskista kevyesti. Lisää kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.

Sekoita maissitärkkelys kermaan ja lisää seos kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kastike hiukan sakenee. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Lisää perunat ja persiljasilppu. Kuumenna sekoitellen kiehumispisteeseen. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti