perjantai 14. lokakuuta 2022

Valkosuklainen mustikka-passionkakku

Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteessä 300 g valkosuklaata ja voikreemi oli tuplasti suurempi. En halunnut tästä ihan överimakeaa, joten vähensin noiden määrää ihan reippaasti. Lopputulos oli ihana (ja aika lailla violetti).




Pohja:
180 g mustikka-valkosuklaa välipalakeksejä (Elovena)
75 g voita sulatettuna
Täyte:
100 g valkosuklaata
120 g mustikoita
4 passionhedelmää
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Flora Vispiä
130 g vaniljakreemijauhetta
Voikreemi:
125 g voita huoneenlämpöisenä
125 g tomusokeria
1 rkl mustikkasosetta
1 tl vaniljasokeria
Mirror Glaze -kuorrutus:
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
125 g valkosuklaata
½ dl vettä
1 dl sokeria
¾ dl glukoosisiirappia
¾ dl kondensoitua maitoa
lilaa geeliväriä

Murskaa pohjan keksit. Sekoita keksimurskaan voisula. Painele seos tiiviisti silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Sulata täytteen valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Soseuta mustikat. Ota voikreemiä varten sivuun 1 rkl soseesta. Sekoita lopun soseen joukkoon passionhedelmien sisukset. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen tuorejuusto ja valkosuklaa. Lisää mustikka-passionsose. Kääntele sekaan kermavaahto. Lisää vaniljakreemijauhetta, kunnes täyte on tarpeeksi jämäkkää. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Vatkaa voikreemin voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää mustikkasose ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakku voikreemillä ja nosta pakastimeen jähmettymään kuorrutuksen valmistuksen ja jäähtymisen ajaksi.

Laita mirror glaze -kuorrutteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Paloittele valkosuklaa. Sulata liivateseos mikrossa juoksevaksi. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää liivateseos ja sekoita hyvin. Kaada liivateseos valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja sekoita sauvasekoittimella varovasti, jotta kiilteeseen ei muodostu ilmakuplia. Lisää geeliväri.
 
Laita tasapohjainen kulho nurinpäin suurempaan vuokaan. Nosta kakku kulhon päälle. Valuta kuorrutus kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

1 kommentti: