sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Raparperipataleipä

Tämä oli koostumukseltaan aivan ihanaa leipää (kuori rapeaa ja sisus ihanan sitkeää), mutta en ole ihan vakuuttunut siitä oliko raparperi taikinan seassa hyvä asia. Täytynee maistella uudelleen, ennen kuin voi sanoa lopullisen mielipiteensä.




Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl spelttijauhoja
1 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3 ½ dl vettä
Lisäksi:
150 g cheddar-raastetta
150 g raparperia

Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää haalea vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho kannella ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli.

Nosta kylmään uuniin kannellinen ja uuninkestävä pata. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Sekoita taikinaan cheddar-raaste ja raparperinpalat. Muotoile taikinasta pallo. Kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan, ota pata uunista. Nosta taikina pataan ja peitä pata kannella.

Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä n. 15 minuuttia. Kumoa valmis leipä pöydälle ja peitä se hetkeksi leivinliinalla, jotta kuori hieman pehmenee. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti