tiistai 22. marraskuuta 2022

Chèvre-pinaattisalaatti

Arvasin jo juustoa kaupassa valitessani, että tää ei ehkä ole ihan sellaista paistettavaa. Mutta kun tuo hunajainen vuohenjuusto on ehdoton suosikkini, päätin kumminkin ottaa sitä. Aika kauhean näköistä rakeista mössöä siitä tuli, mutta maultaan se oli kumminkin hyvää. Niin kuin salaatti kokonaisuudessaan. Kelpaisi vaikka juhlapöytään, kunhan tuo juusto olisi vähän kiinteämpää mallia.




Salaatti:
250 g baby-pinaattia
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl pinjansiemeniä
125 g vuohenjuustoa
½ rkl oliiviöljyä
Pestokastike:
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Puolita salaatin tomaatit. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita pinaatinlehdet ja tomaatit tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.

Kuori kastikkeen valkosipulinkynnet. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike salaatin päälle.

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista juustoviipaleita molemmin puolin pari minuuttia / puoli. Nosta viipaleet salaatin päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti