Tänään jälkkäriksi melko lailla perinteistä kauramurupaistosta. Kardemumma oli kiva lisä muruseoksessa. Paistoksen lisäksi vatkasin yhden kermapurkin jämät vaahdoksi ja yhdistin vaahtoon yhden jogurttipurkin jämät. Maustoin sokerilla ja vaniljalla ja laitoin seoksen muffinssivuoissa pakastimeen. Niin oli parin tunnin päästä pikajäde valmis.
Täyte:
5 omenaa
½ dl puolukoita
½ dl sokeria
¼ dl sitruunamehua
Kauramuru:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
50 g voita
½ dl fariinisokeria
½ tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Sekoita laakeassa uunivuoassa omenalohkot, puolukat, sokeri ja sitruunamehu.
Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää voi, sokeri ja kardemumma. Nypi murumaiseksi seokseksi. Ripottele kauramuru omenaseoksen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti