perjantai 4. marraskuuta 2022

Kukkakaali-juustotorttu

Vaikka paistoinkin tortun jo aamulla, niin syötäväksi se pääsee vasta iltapäivällä. Tuoksu ainakin on ihana (jos tykkää kukkakaalista). Oli muuten aivan älyttömän hyvin kauliutuva pohjataikina.




Pohja:
225 g vehnäjauhoja
140 g kylmää voita
suolaa
1 kananmunan keltuainen
½ dl kylmää vettä
Täyte:
3 kananmunaa
1 kukkakaali
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
150 g cheddar-mozzarellaraastetta

Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunan keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Painele taikina vuoan pohjille ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla, täytä herneillä ja esipaista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja jatka paistamista 5-6 minuutin ajan.

Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Höyrytä kukintoja n. 10 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi.

Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, maito ja muskottipähkinä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä sipulit piirakkapohjalle. Lisää kukkakaalit ja puolet juustosta. Kaada päälle kananmunaseos ja ripottele pinnalle loput juustosta. Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti