tiistai 8. marraskuuta 2022

Jauheliha-vihannespannu

En muista, että olisin koskaan laittanut jauhelihakastikkeeseen herneitä. Nyt laitoin, ja hyvä että laitoin. Kastike oli tosi hyvää ja ihanan mehevää.




Ainekset:
400 g jauhelihaa
500 g porkkanoita
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
400 g tomaattimurskaa
200 g pakasteherneitä
1 ruukku korianteria

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää porkkana, sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja oreganolla. 

Lisää tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää herneet ja kuumenna uudelleen. Lisää korianteri juuri ennen tarjoilua. Tarjoile esim. perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti