torstai 17. marraskuuta 2022

Pekoni-rapupasta

Tämähän oli varsin kelvollista peruspastaa. Ei mitenkään erityisen ihmeellistä, mutta ei kai sen aina tarvi ollakaan.




Ainekset:
150 g pekonia
300 g tagliatellea
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ dl kuivaa valkoviiniä
200 g herneitä
100 g keitettyjä ravunpyrstöjä tilliliemessä
1 dl rapujen lientä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1 ruukku lehtipersiljaa

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua lehtipersilja.

Suikaloi pekoni ja ruskista suikaleet pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista pari minuuttia.

Kaada joukkoon valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä minuutin verran. Lisää loput ainekset ja kuumenna. Kääntele lopuksi sekaan pasta ja lehtipersilja. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti