Pyttipannua täyslihalla. Oli kyllä tosi hyvää. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin huuhdella perunat huolellisesti, jotta niistä lähtisi ylimääräinen tärkkelys. En kumminkaan halunnut tehdä niin, ja ainakin tällaisina potut olivat ihan mahtavia. Herra 11-v ei halunnut omaan annokseensa keltuaista, ja sanoisin että menetti siinä paljon. Vaikka muistan kyllä, että en itsekään tykännyt lapsena edes kypsästä keltuaisesta, raa´asta puhumattakaan.
Ainekset:
450 g naudan takuumureaa paahtopaistia
4 sipulia
1 kg perunaa
suolaa
mustapippuria
1 ruukku persiljaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Lisäksi:
4 kananmunan keltuaista
Leikkaa naudanfilee tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Silppua persilja.
Ruskista lihakuutiot voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun. Ruskista sipuli samalla pannulla. Mausta suolalla ja siirrä sivuun. Lisää pannulle voita paista perunakuutiot läpikypsiksi. Jaa ainekset neljälle lautaselle omille sektoreilleen. Ripottele pinnalle persiljaa. Lisää jokaiselle lautaselle raaka keltuainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti