torstai 10. marraskuuta 2022

Täytetyt suklaaruudut

Lopputulosta ei kyllä mitenkään voi kutsua ”ruuduiksi”, vaan lähinnä epämääräisiksi kasoiksi. Ei ihme, sillä tekele oli ehkä tahmeinta ikinä tekemääni leivonnaista. Mutta jestas sentään, miten herkullista! Ei kai tästä oikein muuta voi odottaakaan tällä voi- ja sokerimäärällä. Vaahtokarkkilevitteen määrä on siksi grammantarkka, että yhdessä purkissa oli omituisesti 213 g tavaraa. Todellisuudessa en saanut millään koko määrää levitettyä leivonnaiseen. Osa jäi purkin reunoille, osa lusikkaan ja osa päätyi syödyksi jo ennen uunia.




Ainekset:
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Lisäksi:
150 g maitosuklaata (Fazerin sinistä tietysti)
1 dl mantelirouhetta
213 g vaahtokaramellilevitettä

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja suola. Sekoita kuivat aineet voi-sokerivaahtoon.

Siirrä puolet taikinasta erilliseen astiaan. Sekoita toiseen taikinan puolikkaaseen suklaarouhe ja toiseen mantelirouhe. 

Levitä suklaarouhetaikina leivinpaperoidun uunivuoan pohjalle. Levitä suklaataikinan päälle vaahtokaramellilevite ja levitteen päälle mantelirouhetaikina. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti