Koska keitto yleensä vain paranee toisella lämmityskerralla, tein tämän jo suosiolla valmiiksi huomisia isänpäiväkestejä varten. Persilja vielä puuttuu kuvasta, mutta laitoin oikein puhelimeen muistutuksen jotta muistan lisätä sen ennen kuin laitan sopan tarjolle. Väriporkkanat värjäsivät kivasti koko keiton.
Ainekset:
800 g siskonmakkaroita
4 violettia porkkanaa
450 g lanttua
300 g juuriselleriä
1200 g perunoita
1 purjo
2 l lihalientä
mustapippuria
½ tl suolaa
400 g herneitä
1 ruukku persiljaa
Pese ja kuori porkkanat, lanttu, selleri ja perunat. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi, lanttu ja selleri pieniksi kuutioiksi ja perunat lohkoiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Silppua persilja.
Mittaa kattilaan lihaliemi ja mausteet. Kiehauta ja lisää porkkanat, lanttu ja selleri. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää perunat ja purjo. Jatka hauduttamista 10 minuuttia. Lisää herneet ja pursota sekaan myös siskonmakkarat. Keitä vielä n. 5 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti