perjantai 11. marraskuuta 2022

Porsaanlihaa ja linssejä

Tämän yksinkertaisemmaksi ei ruoanlaitto voi mennä, ellei sitten lämmitä mikroateriaa. Yksinkertaisuudestaan huolimatta tämä oli aivan mahdottoman hyvä ateria. Oikeastaan tämä oli niin kuin sakeaa pikahernekeittoa.




Ainekset:
600 g kassleria
250 g vihreitä linssejä
1 iso sipuli
1 sellerinvarsi
3 valkosipulinkynttä
6 dl vettä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sellerinvarsi.

Siirrä kaikki ainekset kattilaan. Lisää niin paljon vettä, että liha juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla runsaan tunnin ajan (kunnes liha on mureaa). Nosta liha padasta ja kuutioi se.

Mausta linssiseos suolalla ja mustapippurilla. Siirrä lihat takaisin linssien sekaan ja sekoita kevyesti. Tarjoile esim. perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti