lauantai 12. marraskuuta 2022

Italialainen raparperijuustokakku

Mulla oli aivan liian iso vuoka kakkupohjalle (24 cm). Ei sitä saanut millään leikattua kauniisti kahteen osaan. Kummatkin puolikkaat murenivat aivan totaalisesti. Tämä kakkukin on tarkoitettu huomiseen isänpäiväpöytään, ja siksi siinä on tänään vielä reunat ympärillä. Voi olla, että huomenna vielä jotenkin koristelen tätä, mutta voi olla että en. Aika karuhan tuo pinta on, mutta onneksi kakku on menossa tarjoiltavaksi omalle porukalle. Ei niin väliä ulkonäöllä, maku kuitenkin on hyvä.




Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 ¼ dl hasselpähkinäjauhetta
½ dl maissitärkkelystä
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl leivinjauhetta
Raparperihilloke:
400 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl vettä
1 tl sitruunankuoriraastetta
Lisäksi täytteeseen:
2 ½ tl liivatejauhetta
2 ½ rkl kylmää vettä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
250 g ricottaa
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kääntele vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle sopiva leivinpaperin pala ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Irrota kakkupohja vuoasta. Puhdista ja kuivaa vuoka. Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen.

Kuori ja pilko raparperit. Mittaa raparperit, sokeri, vesi ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 2–3 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Siirrä toinen kakkulevy takaisin vuoan pohjalle.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone, ricotta ja vaniljasokeri raparperihillokkeeseen. Lisää liivateseokseen sitruunamehu ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta päälle toinen kakkulevy. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti