Joskus aiemmin olen tehnyt perunarieskoja, jotka muistaakseni olivat ihan hyviä, mutta nämä olivat kyllä ehkä parhaita rieskoja joita olen syönyt. Lanttua en näissä mitenkään erityisesti maistanut, mutta kokonaisuus oli ihan täydellinen: pehmeä ja vähän sitkeä ja ihanan makuinen.
Ainekset:
600 g lanttua
2 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl sämpyläjauhoja
2 tl suolaa
1 tl ruokosokeria
2 rkl voita sulatettuna
Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää maito ja kananmuna ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
Lusikoi taikina kasoiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Taputtele palat litteiksi rieskoiksi. Paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, niin että ne saavat pintaansa reilusti väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti