lauantai 4. marraskuuta 2023

Kasvis-nuudeli-pasteijat

Täytettä tuli tästä määrästä aivan liikaa. Puolet riitti, loput syödään sitten erikseen. Nuudelitäyte oli kyllä kiva voitaikinakuoren sisällä. Olivat siis tosi hyviä pasteijoita.




Taikina:
75 g voita huoneenlämpöisenä
90 g maitorahkaa
130 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Täyte:
30 g lasinuudeleita
1 porkkana
1 paprika
1 sellerinvarsi
1 kevätsipuli
1 ruukku persiljaa
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
pari tippaa tabascoa
Voiteluun:
2 rkl maitoa

Sekoita voi, maitorahka, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina suorakulmioksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Katko nuudelit pieniksi pätkiksi ja keitä pätkät kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sellerinvarsi ja kevätsipuli. Silppua persilja.

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota porkkana, paprika, selleri ja kevätsipuli öljyssä pehmeiksi. Lisää nuudelit ja kuumenna, kunnes seos on kuivahkoa. Lisää persilja, soija ja tabasco. Anna jäähtyä.

Kauli taikina levyksi ja leikkaa levy neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Käännä levyt kolmioiksi ja painele reunat tiiviisti kiinni. Voitele pinta maidolla ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti