maanantai 6. marraskuuta 2023

Tonnikalarisotto

Osa porukasta on varmasti sitä mieltä, että on kerrassaan pyhäinhäväistys kutsua risotoksi tällaista pitkäjyväisestä riisistä valmistettua sapuskaa. Minä en. Se ensimmäinen risotto jonka opin tuntemaan, oli 80-luvun kouluruokasuosikki (tai joidenkin inhokki) joka sisälsi Ben-sedän lisäksi hemapaa ja jauhelihaa. Oli muuten sikahyvää. Niin kuin tämäkin. Tykkäsin kovasti tästä reilusti tillillä maustetusta risotosta.




Ainekset:
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl rypsiöljyä
6 dl kasvislientä
1 hapahko omena
200 g pakasteherneitä
suolaa
mustapippuria
¼ tl chilirouhetta
290/204 g tonnikalaa
¼ dl sitruunamehua
1 ruukku tilliä

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi omena. Valuta tonnikala. Silppua tilli.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit, tomaattipyree ja riisi. Kuumenna hetki sekoitellen. Kaada liemi kattilaan. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää omena ja herneet ja jatka hauduttamista, kunnes riisi on kypsynyt.

Mausta suolalla, pippurilla, chilirouheella ja sitruunamehulla. Kääntele lopuksi sekaan tonnikala ja kuumenna. Ripottele pinnalle tilli ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti