Paahdoin perunat jo eilen illalla valmiiksi. Unohdin pistellä ne haarukalla ennen uuniin menoa. Yksi perunoista räjähti atomeiksi juuri ennen kuin olin ottamassa pottuja uunista. No, tulipahan samalla siivottua uuni. Rieskoihin tuli niin paljon voita, että ne olivat kerrassaan herkullisia. Jo ulkonäöltään.
Ainekset:
800 g jauhoisia perunoita
160 g voita
1 ½ tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl ohrajauhoja
50 g perunajauho
1 ½ rkl omenaviinietikkaa
Lisäksi:
40 g voita
Pese perunat hyvin ja pistele ne haarukalla. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Soseuta perunat kuorineen tasaiseksi. Anna jäähtyä.
Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu.
Nosta tyhjä pelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan 275-asteiseksi.
Yhdistä perunasurvos ja voi. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon kananmunat. Lisää jauhot ja etikka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina tasakokoisiksi palloiksi ja taputtele pallot rieskoiksi leivinpaperille. Pistele rieskat haarukalla ja vedä leivinpaperi uunissa kuumentuneelle pellille. Paista n. 8 minuuttia.
Sulata lisäksi tarkoitettu voi. Voitele valmiit rieskat voilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti