lauantai 25. marraskuuta 2023

Punikkitattipilahvi

Punikkitatteja oli menneenä syksynä niin paljon tallella, että en pystynyt edes poimimaan kaikkia. Paljon niitä kuitenkin tuli, ja murto-osa saaliista meni nyt tähän pilahviin. Joka oli todella hyvää. Täysjyväriisiä tulee harvoin käytettyä kun keittoaika on niin paljon pidempi, mutta onhan se kivasti vähän pähkinäisen makuista.




Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
3 dl täysjyväriisiä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
150 g esikäsiteltyjä punikkitatteja
1 sellerinvarsi
2 rkl tuoretta persiljaa
6 dl lihalientä
50 g pekaanipähkinöitä
suolaa
mustapippuria

Viipaloi sellerinvarsi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja. Rouhi pähkinät.

Paahda pähkinärouhe kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan. Lisää pannulle öljy ja kuullota sipuli siinä pehmeäksi. Lisää riisi ja jatka kuullottamista sekoitellen muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sienet ja jatka paistamista vielä viitisen minuuttia. Lisää selleri, persilja ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 35 minuuttia.

Sekoita pähkinärouhe riisin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti