Nyt tuli kuulkaa tehtyä niin mahtavan hyvä kakku ettei tosikaan. Pohja oli ihanan mureaa ja samalla pehmeää (ja paikoin niin kuin voisilmäpullan sisusta). Täytteestä puhumattakaan, se oli aivan täydellistä. Jos sais jossain hienommassakin konditoriassa eteensä palan tällaista kakkua, niin todennäköisesti olisi hyvin tyytyväinen.
Pohja:
200 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
4 dl mantelijauhetta
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
3 rkl mantelilikööriä
3 rkl vettä
Suklaatäyte:
2 dl Flora Vispiä
100 g vaniljarahkaa
150 g ruby-suklaata
Väliin ja koristeluun:
250 g vadelmia
hopeakuulia
Vatkaa pohjan voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Sulata täytteen suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka ja suklaasula.
Irrota vuoan reunat. Halkaise kakku. Laita vuoan reunat takaisin pohjalevyn ympärille. Kostuta levy likööri-vesiseoksella. Levitä pohjalle puolet suklaatäytteestä ja suurin osa vadelmista. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja levitä loput täytteet kakun pinnalle. Koristele hopeakuulilla ja lopuilla vadelmilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti