sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Porkkana-pistaasipähkinä-mantelikakku ruusuvesivaahdon kera

Tämä kuulosti valitettavasti paperilla paremmalta kuin miltä se toteutettuna maistui. Jostain kumman syystä kakku oli mauton. Kaikista siihen upotetuista herkuista huolimatta. Ruusuvesivaahtoon laitoin maltillisesti sitä ruusuvettä, ja se oli hyvä ratkaisu. Siinä oli just kiva pikku häivähdys ruusuista makua, mutta ei niin paljon että se olisi hypännyt vahvasti esiin.




Kakku:
3 kananmunaa
200 g sokeria
2 tl vaniljauutetta
200 g mantelijauhetta
100 g kookoshiutaleita
2 tl kanelia
150 g voita sulatettuna
300 g porkkanoita
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
Pinnalle:
½ rkl tomusokeria
Ruusuvesivaahto:
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl ruusuvettä
2 rkl tomusokeria

Kuori kakun porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Rouhi pistaasit.

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljauute vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää mantelijauhe, kookoshiutaleet ja kaneli. Kääntele varovasti tasaiseksi. Lisää sitten voisula ja lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen vuoasta irrottamista.

Vatkaa ruusuvesivaahdon kerma, tomusokeri ja ruusuvesi vaahdoksi.

Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Siivilöi pinnalle tomusokeri ja tarjoile ruusuvesivaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti