Jos ei ole koskaan ennen tehnyt lanttulaatikkoa, niin sitä
kannattaa tehdä ekan kerran keväällä. Eikö? En ole koskaan pitänyt
lanttulaatikosta, mutta viime jouluna maistoin sitä pitkästä aikaa ja totesin
sen hyväksi. Nyt sitten kun törmäsin hyvältä kuulostavaan reseptiin, päätin
kokeilla lanttulaatikon valmistusta itse.
Ainekset:
2 isoa lanttua
50 g tuoretta, vaaleaa leipää murennettuna
1 ¾ dl lämmintä maitoa
25 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
½ tl valkopippuria
¾ tl jauhettua muskottipähkinää
2 vatkattua munaa
2 rkl kevyesti paahdettuja leivänmuruja
25 g voita
Kuori ja paloittele lantut ja keitä palat vedessä täysin
pehmeiksi. Ota keitinvesi talteen. Sekoita kulhossa murennettu tuore leipä ja
lämmin maito. Peitä ja jätä turpoamaan.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Soseuta lantut huolella. Sekoita
joukkoon leipä-maitoseos, 25 g voita, siirappi, mausteet ja munat sekä
tarvittaessa loraus lanttujen keitinvettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti