perjantai 22. huhtikuuta 2016

Lanttulaatikko

Jos ei ole koskaan ennen tehnyt lanttulaatikkoa, niin sitä kannattaa tehdä ekan kerran keväällä. Eikö? En ole koskaan pitänyt lanttulaatikosta, mutta viime jouluna maistoin sitä pitkästä aikaa ja totesin sen hyväksi. Nyt sitten kun törmäsin hyvältä kuulostavaan reseptiin, päätin kokeilla lanttulaatikon valmistusta itse.



Ainekset:
2 isoa lanttua
50 g tuoretta, vaaleaa leipää murennettuna
1 ¾ dl lämmintä maitoa
25 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
½ tl valkopippuria
¾ tl jauhettua muskottipähkinää
2 vatkattua munaa
2 rkl kevyesti paahdettuja leivänmuruja
25 g voita

Kuori ja paloittele lantut ja keitä palat vedessä täysin pehmeiksi. Ota keitinvesi talteen. Sekoita kulhossa murennettu tuore leipä ja lämmin maito. Peitä ja jätä turpoamaan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Soseuta lantut huolella. Sekoita joukkoon leipä-maitoseos, 25 g voita, siirappi, mausteet ja munat sekä tarvittaessa loraus lanttujen keitinvettä.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle paahdetut leivänmurut. Leikkaa voista laatikon päälle nokareita ja kypsennä uunissa reilu tunti tai kunnes laatikko on väriltään kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti