Sopivan jouluisia sämpylöitä näin huhtikuun puoliväliin. Kivan näköisiä, hyvän makuisia ja ihanan pehmeitä. Piparitaikina oli tosi hauska lisä sämpylän päällä.
Ainekset:
4 dl hiukan kättä lämpimämpää vettä
2 rkl siirappia
1 rkl kaljamallasta
1 ½ tl pomeranssinkuorta
1 ½ tl suolaa
2 ½ g tuorehiivaa
1 dl spelttijauhoja
9 dl vehnäjauhoja
30 g voita huoneenlämpöisenä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kuivattuja karpaloita
Koristeeksi:
piparkakkutaikinaa
Sekoita taikinan vesi, siirappi, maltaat, pomeranssinkuori, suola, hiiva ja spelttijauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa.
Jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen puolikkaaseen auringonkukansiemenet ja toiseen karpalot. Anna taikinapalojen kohota omissa kulhoissaan puolisen tuntia peitettynä.
Jaa taikinat osiin ja pyörittele palat sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille kranssin muotoon. Jätä pieni väli sämpylöiden väliin. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli piparkakkutaikina levyksi ja ota levystä muotilla pieniä sydämiä sämpylöiden koristeeksi. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti